Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg felkockázott sertéslapocka vagy -comb, 2 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 25 dkg paradicsom (vagy egy konzerv paradicsompüré) 1 dl rizs, 1 fej káposzta, 1 dl víz, 2 kk só, késhegynyi törött bors, rozmaring és tárkony, 1 kávéskanál őrölt köménymag
Elkészítés A káposztát vékony csíkokra vágjuk, 1 ek olajban átsütjük és félretesszük. A hagymákat apró kockákra vágjuk és1 ek olajon nagyobb lábosban halványra pirítjuk, belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük. Rászórjuk a kockára vágott paradicsomokat (vagy meglocsoljuk a vízzel hígított paradicsompürével). A rizst leforrázzuk, leszűrjük és a húshoz adjuk, majd felengedjük a vízzel. Belekeverjük a pirított káposztát, ízesítjük a többi fűszerrel és lefedve kb. 1 óra alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.
Tipp Mire az étel kész, ne legyen túl leveses, de túlságosan száraz sem.