Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 3 db szikkadt zsemle, 5 dkg zsír vagy ½ dl olaj, 2 dl tej, 35 dkg liszt, 1 db tojás, 1 db nagy, vagy 2 db közepes méretű főtt burgonya, 1 kk só
Elkészítés A zsemléket 1cm-es kockákra vágjuk és serpenyőbe téve a zsiradékon megpirítjuk, utána 1 dl tejjel meglocsoljuk. A lisztből, a tojásból, a maradék 1 dl tejből, a lereszelt főtt burgonyából az 1 kk. sóval gyenge galuskatésztát készítünk. Amennyiben túl sűrű, pici vízzelhígítjuk. Hozzáadjuk a zsemlekockákat, vízbe mártott kanállal gombócokat szaggatunk és bő, forró sós vízben kifőzzük. Szűrőkanállal tálra szedjük, forrón tálaljuk.
Tipp Keverhetünk bele 1 csokor apróra vágott, friss petrezselyemzöldet, vagy tálaláskor megszórhatjuk vele.