Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zsemlegombóc
2011.11.13

zsemlekocka-kesz.jpgHozzávalók 4 személyre 3 db szikkadt zsemle, 5 dkg zsír vagy ½ dl olaj, 2 dl tej, 35 dkg liszt, 1 dbliszt-es-tojas.jpg tojás, 1 db nagy, vagy 2 db közepes méretű főtt burgonya, 1 kk só

Elkészítés A zsemléket 1cm-es kockákra vágjuk és serpenyőbe téve a zsiradékon megpirítjuk, utána 1 dl tejjel meglocsoljuk. A lisztből, a tojásból, a maradék 1 dl tejből, a lereszelt főtt burgonyából az 1 kk. sóval gyenge galuskatésztát készítünk. Amennyiben túl sűrű, picizsemlekocka.jpg vízzelhígítjuk. Hozzáadjuk a zsemlekockákat, vízbe mártott kanállal gombócokat szaggatunk és bő, forró sós vízben kifőzzük. Szűrőkanállal tálra szedjük, forrón tálaljuk.

Tipp Keverhetünk bele 1 csokor apróra vágott, friss petrezselyemzöldet, vagy tálaláskor megszórhatjuk vele.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.