Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldségkrémmel töltött toast
2015.11.09

image.jpg

Hozzávalók 4 db toasthoz

8 szelet toastkenyér

8 szelet sajt

3 dkg vaj

Kontakt grillsütő( négy szendvicshez való)

A zöldséges töltelékhez

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db ecetes csemegeuborka

1 db zöldpaprika

1 db piros kaliforniai paprika

néhány szem magozott olajbogyó

olaj és só, bors

Elkészítés A zöldségkrémet készítjük el először, ami megmarad belőle, zárt üvegben, hűtőben tárolhatjuk, de kb. egy hét alatt fogyasszuk el.

A zöldségeket meghámozzuk, a paprikákat kicsumázzuk, mindent nagyobb darabokra vágunk, egy mixerbe öntjük és felaprítjuk. (Használhatunk darálót is.)

Egy edényben olajat hevítünk, a zöldségkeveréket ezen pároljuk kb. 20 percig., sózzuk, borsozzuk, a levét teljesen elpároljuk, majd kihűtjük.

Összeállítás Négy szelet toastkenyér egyik felét megvajazzuk, vajas felükkel lefelé a kontakt grillsütőbe tesszük, ráfektetünk egy-egy szelet sajtot, majd egy-egy evőkanálnyi zöldségrémmel megkenjük, ezután ismét sajt következik.  Erre tesszük a maradék kenyérszeleteket, tetejüket megkenjük vajjal, és ráhajtjuk a grillsütő tetejét.

Kb.5-6 perc alatt pirosra sütjük a szendvicseket.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.