Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 db toasthoz
8 szelet toastkenyér
8 szelet sajt
3 dkg vaj
Kontakt grillsütő( négy szendvicshez való)
A zöldséges töltelékhez
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db ecetes csemegeuborka
1 db zöldpaprika
1 db piros kaliforniai paprika
néhány szem magozott olajbogyó
olaj és só, bors
Elkészítés A zöldségkrémet készítjük el először, ami megmarad belőle, zárt üvegben, hűtőben tárolhatjuk, de kb. egy hét alatt fogyasszuk el.
A zöldségeket meghámozzuk, a paprikákat kicsumázzuk, mindent nagyobb darabokra vágunk, egy mixerbe öntjük és felaprítjuk. (Használhatunk darálót is.)
Egy edényben olajat hevítünk, a zöldségkeveréket ezen pároljuk kb. 20 percig., sózzuk, borsozzuk, a levét teljesen elpároljuk, majd kihűtjük.
Összeállítás Négy szelet toastkenyér egyik felét megvajazzuk, vajas felükkel lefelé a kontakt grillsütőbe tesszük, ráfektetünk egy-egy szelet sajtot, majd egy-egy evőkanálnyi zöldségrémmel megkenjük, ezután ismét sajt következik. Erre tesszük a maradék kenyérszeleteket, tetejüket megkenjük vajjal, és ráhajtjuk a grillsütő tetejét.
Kb.5-6 perc alatt pirosra sütjük a szendvicseket.