Hozzávalók 4 főre
6 db kelkáposztalevél
1/2 fej hagyma apróra vágva
2-3 ek olaj
4 fej gomba
2 kisebb sárgarépa reszelve vagy apróra vágva
5-6 dkg sajt kockára vágva
25 dkg túró
só
bors
petrezselyem
A panírozáshoz:
morzsa
szezámmag
tojás
liszt
A sütéshez:
olaj
A mártáshoz:
5 dkg vaj
1/2 fej hagyma
zöldségek: csíkokra vágott édeskömény, kelkáposzta, piros színű paprika, sárgarépa (ami épp van otthon)
annyi tejszín, hogy mártás állagot kapjunk
Elkészítés
Vizet melegítek, forráskor beleteszem a kelleveleket és lefedem, állni hagyom 5-10 percig. Nem kell főzni.
A hagymát kicsi zsiradékon megpárolom, hozzáadom a felkockázott gombát, a répát, és 10 percig kevergetve pirítom.
Hűlni hagyom, hozzáadom a sajtkockákat, a túrót, sót, borsot, apróra vágott
petrezselymet. Az egészet betöltöm a leforrázott kellevelekbe és feltekerem. Panírozom, kisütöm (de panírozás nélkül ki is lehet sütni hirtelen, hogy kicsit megpiruljon).
A mártáshoz vajon hagymát pirítok, erre kerül a csíkokra vágott édeskömény (nagyon jó ízt ad a mártásnak) a maradék káposzta, petrezselyem, piros színű paprika (még ide illő zöldségek, sárgarépa, bármi lehet ízlés szerint, és aszerint, mi van otthon éppen). Az egészet megpirítom, majd kicsi vízzel megpárolom, végül tejszínnel összeturmixolom.
Tipp
Lehet hozzá adni köretet (bulgurt, rizst), de önmagában a mártással is nagyon finom.