Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldséges töltött gomba
2016.12.13

toltott-gomba.jpg

Hozzávalók 4 főre

16 nagyobb gomba

3 ek olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

1 kaliforniai paprika

2-3 paradicsom

1 kisebb padlizsán

só, bors

kakukkfű

Elkészítés

A gombákat jól megmossuk, törzsüket letörjük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, amihez rögtön hozzátehetjük a kockákra vágott paprikát is.

Ha a hagyma már megfelelő, rákerülhet a felkockázott paradicsom is. Az egészet sózzuk, borsozzuk, majd ha a paradicsom kissé kiadta a levét, a zöldséges alaphoz hozzáadjuk a felkarikázott gombatörzseket és a kockákra vágott padlizsánt is. Kakukkfűvel fűszerezzük, fedő alatt, közepes hőfokon készre pároljuk. Ha kell, nagyon pici vizet (vagy ha van: vörösbort) adunk hozzá.

A párolt zöldségeket szükség esetén még utánaízesítjük, majd a tepsibe sorakoztatott gombakalapokba töltjük. Sütőben az egészet készre sütjük, frissen tálaljuk.

Tipp Rizsköret vagy burgonyapüré illik hozzá. A maradék párolt zöldséget a gombák köré halmozhatjuk tálaláskor, vagy egy következő étkezéshez is felhasználhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.