Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
16 nagyobb gomba
3 ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
2-3 paradicsom
1 kisebb padlizsán
só, bors
kakukkfű
Elkészítés
A gombákat jól megmossuk, törzsüket letörjük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, amihez rögtön hozzátehetjük a kockákra vágott paprikát is.
Ha a hagyma már megfelelő, rákerülhet a felkockázott paradicsom is. Az egészet sózzuk, borsozzuk, majd ha a paradicsom kissé kiadta a levét, a zöldséges alaphoz hozzáadjuk a felkarikázott gombatörzseket és a kockákra vágott padlizsánt is. Kakukkfűvel fűszerezzük, fedő alatt, közepes hőfokon készre pároljuk. Ha kell, nagyon pici vizet (vagy ha van: vörösbort) adunk hozzá.
A párolt zöldségeket szükség esetén még utánaízesítjük, majd a tepsibe sorakoztatott gombakalapokba töltjük. Sütőben az egészet készre sütjük, frissen tálaljuk.
Tipp Rizsköret vagy burgonyapüré illik hozzá. A maradék párolt zöldséget a gombák köré halmozhatjuk tálaláskor, vagy egy következő étkezéshez is felhasználhatjuk.