Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 csomag száraztészta, 2 db padlizsán, 2 db cukkini, 1 db lilahagyma, 2 db sárgarépa, 20 dkg leveles spenót, 2,5 dl főzőtejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 kk aprított bazsalikom és oregano, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, 2 ek olaj
Elkészítés A tésztát bő, forró sós vízben megfőzzük, kevés olajjal összekeverjük és félretesszük. A zöldségeket felkockázzuk, a padlizsánt besózzuk, 15 percig állni hagyjuk, kinyomkodjuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és a csíkokra vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Rádobjuk a leveles spenótot és pár percig pároljuk. Beletesszük a felkockázott padlizsánt, a cukkinit és a répát, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a zöldségek elkészültek, egy nagy tűzálló tálban elterítjük a tésztát, belekeverjük a zöldségeket. A tejszínben elkeverjük a zúzott fokhagymát, bazsalikomot, oreganót, egyenletesen a tésztára öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütjük. Tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.
gesztianna@gmail.com
(geszti anna, 2013.08.05 18:22)