Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldséges burgonya krémleves
2012.01.27

zoldseges-burgonya-kremleves-008.jpgHozzávalók 4 személyre 7-8 db közepes méretű burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérgyökér, 1/2 fej zeller, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 kis fej fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, só, bors, 3-4 ek olaj, 1 hús- vagy zöldségleveskocka, a tálaláshoz apróra vágott zellerlevél és olivaolaj

Elkészítés A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és az így előkészített zöldségdarabokat felhasználásig hideg vízbe tesszük. A hagymákat felaprítjuk és egy lábosban az olajon megpirítjuk. Rádobjuk a répákat és a zellert, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gerezdekre szedett, tisztított fokhagymát és öt-tíz percig, időnként megkeverve pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát, a leveskockát, felengedjük kb. 1,5 l vízzel, fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, és fedő alatt lassan forralva puhára főzzük. Az elkészült, még forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a tejszínt és folyamatosan keverjük. Még két percig főzzük és végül botmixerrel pépesítjük. Forrón tálaljuk, friss zellerzöldet aprítunk rá és olivaolajjal is meglocsoljuk.

Tipp Egy kevés őrölt chilivel is megszórhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.