Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldfűszeres, csípős csirkeszárnyak, Dobitól
2015.07.21

20150627_194319.jpg

Hozzávalók 2 személyre kb. 70 dkg csirkeszárny  A páchoz 1 dl olaj, 1 csapott evőkanál mustár, őrölt zöld fűszerek: borsikafű, metélőhagyma, medvehagyma, majoránna, egy csipetnyi cayenne-i bors, só (csak a sütés előtt)
 A sütéshez 3-5 gerezd fokhagyma, tarka bors (egész), olaj (szükség szerint)

Elkészítés A csirkeszárnyakat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és a fűszerezett, mustáros olajjal bevonjuk. Ügyeljünk arra, hogy a sót csak sütés előtt legfeljebb félórával szórjuk rá.

A bepácolt húst a hűtőben, betakarva egy-két órán át pihentetjük.

A csirkeszárnyakat tepsibe helyezzük (ha a páclé kevésnek bizonyulna, a tepsibe öntsünk még egy kevés olajat). A húsra szórjunk 15-20 szem tarka borsot, cayenne-i borsot, és dobáljuk rá a megtisztított fokhagymagerezdeket.

Ezután alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit. Amikor a csirkeszárnyak megpuhultak (kb. fél óra), a fóliát vegyük le a tepsiről, és süssük a húst pirosra.

Tipp Krumplipürével, savanyúsággal, frissen kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.