Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 40 dkg zöldbab (mirelit), 8-10 db friss, érett füge, 20 dkg mozarella, 1 zacskó friss vegyes saláta, 2 ek olívaolaj, 2 ek balzsamecet, 1-2 ek fügelekvár (1-2 ek mézzel helyettesthető), só, frissen őrölt bors
Elkészítés A zöldbabot felolvasztás nélkül, kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, balzsamecettel elkevert fügelekvárral ízesítjük.
Egy tálon elrendezzük a salátaalapot, ráterítjük a zöldbabot, feldarabolt mozarellával és negyedelt friss fügével gazdagítjuk. Azonnal fogyasztjuk. Friss bagettel vagy más péksüteménnyel a legjobb.