Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db filézett csirkemell, 30 dkg mirelit zöldbab, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 5 dkg vaj vagy margarin, kb. 4 dkg liszt, 2 db tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, egy kevés vaj a sütéshez
Elkésztés A csirkemelleket felszeleteljük (nagyjából tenyérnyi darabokra), sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Ezután melegen tartjuk a húst. A mirelit zöldbabot annyi sós vízben, hogy éppen ellepje megpároljuk, leszűrjük.
Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, kissé felhevítjük, és folytonos keverés mellett hozzáöntjük a hideg tejet. Kézi habverővel simára keverjük, rövid forralással besűrítjük, ízlés szerint sóval, borssal, késhegynyi őrölt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről és egyemletesen belekeverjük a 2 tojás sárgáját és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, egymás mellé fektetjük a csirkemellszeleteket és megkenjük a fűszeres fehérmártással. Ezután megrakjuk a párolt zöldbabbal majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük; a teteje legyen szép piros.
Tipp Forrón tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.