Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60-70 dkg mélyhűtött zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj, 1 kk só, a mártáshoz 5 dl tej, 2 ek liszt, 15 dkg margarin, 1 kk só, kevés őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt szerecsendió, 2 tojás sárgája+ 2 tojás fehérje, 10 dkg sajt, 1 cs petrezselyemzöld, néhány darab koktélparadicsom
Elkészítés A zöldbabot felengedjük, a hagymát felkockázzuk és az olajon kevés sóval üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zöldbabot és fedő alatt puhára pároljuk. Összekeverjük felaprított petrezselyemzölddel.
Ezután elkészítjük a mártást. A margarint és a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott, közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve eldolgozzuk benne a 2 nyers tojás sárgáját. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük és a már kissé kihűlt mártásba forgatjuk.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk és a mártás felét belesimítjuk, Ráterítjük a párolt zöldbabot és befedjük a maradék mártással. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp Önálló fogásként, vagy sült húsok mellé köretként is fogyaszthatjuk.