Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldbab csőben sütve
2014.02.27

 zoldbab-csoben-sutve-007.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60-70 dkg mélyhűtött zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj, 1 kk só, a mártáshoz 5 dl tej, 2 ek liszt, 15 dkg margarin, 1 kk só, kevés őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt szerecsendió, 2 tojás sárgája+ 2 tojás fehérje, 10 dkg sajt, 1 cs petrezselyemzöld, néhány darab koktélparadicsom

Elkészítés A zöldbabot felengedjük, a hagymát felkockázzuk és az olajon kevés sóval üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zöldbabot és fedő alatt puhára pároljuk. Összekeverjük felaprított petrezselyemzölddel.

Ezután elkészítjük a mártást. A margarint és a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott, közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A  tűzről levéve eldolgozzuk benne a 2 nyers tojás sárgáját. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük és a már kissé kihűlt mártásba forgatjuk.

Egy tűzálló tálat kiolajozunk és a mártás felét belesimítjuk, Ráterítjük a párolt zöldbabot és befedjük a maradék mártással. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp Önálló fogásként, vagy sült húsok mellé köretként is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.