Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
40 dkg makaróni
1 csirkemell
majoránna
só
olívaolaj
2 padlizsán
3 szelet bacon szalonna
1 hagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
borsikafű
bazsalikom
fokhagyma-granulátum
zsálya
szerecsendió
10 dkg füstölt mozzarella sajt
Elkészítés
A csirkemellet kisujjnyi vékonyan felcsíkozzuk, sóval és majoránnával ízesítjük, félórás pihentetés után kisütjük, félretesszük.
A padlizsánt meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, besózzuk. Fél óra után leitatjuk, grillserpenyőben megpirítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk a padlizsánszeleteket.
A bacon szalonnát és a hagymát felkockázzuk, a kiolvasztott szalonnán a hagymát üvegesre pároljuk. A padlizsán csíkokat a hagymára dobjuk, és rövid ideig a hagymával együtt pirítjuk.
A tejfölből, a tejszínből és a fűszerekből öntetet készítünk, ízlés szerint sózzuk.
A tésztát sós, enyhén olajos vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, és kétharmadát egy kiolajozott, morzsával megszórt mély sütőtálba lerakjuk. Ráterítjük a padlizsán- és a csirkemellcsíkokat, meglocsoljuk a szósz egy részével, végül az egészet befedjük a maradék tésztával, melyet leöntünk a maradék szósszal, majd a tetejére helyezzük a szeletekre vágott mozzarellát.
Lefedés nélkül 180 fokos sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt megpirul (kb. 25-30 perc).