Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
25 dkg túró
15 dkg vaj
2-3 ek tejföl
15 dkg sima liszt
15 dkg zabliszt
1 cs sütőpor
2 kk só
6-8 db szárított paradicsom, olajban eltéve
2-3 dkg márványsajt
5 dkg reszelt sajt a tetejére
1 db tojás
Elkészítés A kétféle lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, sütőporral, majd hozzáadjuk a puha vajat, a túrót, a tejfölt és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és 8 órára hűtőbe tesszük.
Ezután lisztezett lapon vékonyra kinyújtjuk. A paradicsomokat felaprítjuk és összedolgozzuk a tartósításához használt olajjal (kb.1 evőkanálnyi olaj) és a márványsajttal, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Az így előkészített tésztát jobbról balra és balról jobbra behajtjuk, majd alulról felfelé és fentről lefelé is megismételjük a hajtogatást. Ismét kinyújtjuk, a tészta kb. fél cm vastag legyen.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyeszaggatóval, vagy éles késsel vékony, hosszú rudakat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Ebből a mennyiségből kb. két nagy tepsi megtelik.