Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zablisztes stangli szárított paradicsommal
2015.11.03

zablisztes-stangli-paradicsommal-0011.jpg

Hozzávalók

25 dkg túró

15 dkg vaj

2-3 ek tejföl

15 dkg sima liszt

15 dkg zabliszt

1 cs sütőpor

2 kk só

6-8 db szárított paradicsom, olajban eltéve

2-3 dkg márványsajt

5 dkg reszelt sajt a tetejére

1 db tojás

Elkészítés A kétféle lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, sütőporral, majd hozzáadjuk a puha vajat, a túrót, a tejfölt és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és 8 órára hűtőbe tesszük.

Ezután lisztezett lapon vékonyra kinyújtjuk. A paradicsomokat felaprítjuk és összedolgozzuk a tartósításához használt olajjal (kb.1 evőkanálnyi olaj) és a márványsajttal, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Az így előkészített tésztát jobbról balra és balról jobbra behajtjuk, majd alulról felfelé és fentről lefelé is megismételjük a hajtogatást. Ismét kinyújtjuk, a tészta kb. fél cm vastag legyen.

Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyeszaggatóval, vagy éles késsel vékony, hosszú rudakat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Ebből a mennyiségből kb. két nagy tepsi megtelik.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.