Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vöröslencse-pástétom
2012.12.11

voroslencse-krem-003.jpgHozzávalók 4 személye Az előfőzéshez 1,5 csésze vöröslencse, 3 csésze víz, 1 szál póréhagyma, 2 db babérlevél, 2 ek olaj, 1 kk só

A pástétom elkészítéséhez 3 ek olívaolaj, 2 ek tejföl, 2 ek majonéz, 1 ek mustár, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 kk balzsamecet, só, bors, őrölt pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés A hagymát felkarikázzuk és az olajon pici sóval megpároljuk. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük a vízzel, beletesszük a babérleveleket és megsózzuk. Lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk, kihűtjük.

voroslencse-krem-009.jpgAmikor a lencse kihűlt, tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt, mustárt, olajat, citromlevet, balzsamecetet, és botmixerrel habos krémmé pépesítjük. Fűszerezzük fokhagymával, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és jól összedolgozzuk. A végén rászórjuk az aprított petrezselyemzöldet is.

Tipp Pirítóssal, zöldsalátával  remek előétel vagy sörkorcsolya.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.