Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 25-30 dkg vöröslencse, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 db szárzeller, 2-3 ek olívaolaj, 1 mk kurkuma, 1 mk currypor, só, őrölt bors
Elkészítés A lencsét hideg vízben leöblítjük, majd kb.1,2 l sós vízben feltesszük főni. Ezalatt egy serpenyőben a hagymát és a feldarabolt szárzellert az olajon megdinszteljük. Akkor az igazi, ha alaposan megpirítjuk és a hagyma barnás színt kap. Fűszerezzük kurkumával, curryvel, sóval, borssal. Amikor a lencse kb. 20 perc főzés után már puha, belekeverjük a sült hagymát és zellert, összeforraljuk és azonnal tálaljuk.
Tipp Tálaláskor megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.