Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db csirkemell, 2 db piros kaliforniai paprika, 8 db vékony sárgarépa, 4 szál újhagyma, 5-6 dkg reszelt sajt, 1 kk flekkenfűszer, 1 kk mustár, bors, só, thai mogyorószósz,1,5 dl húsleves vagy víz (esetleg száraz fehérbor), olaj a sütéshez, aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés A csirkehúst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, flekkenfűszerrel, mustárral ízesítjük, olajban megforgatjuk, majd negyed óráig állni hagyjuk. Közben az újhagymát apró darabokra, a sárgarépát igen vékony karikákra, a paprikát csíkokra vágjuk, és egy serpenyőbe öntve leheletnyi olajon megfuttatjuk, majd sót és durvára őrölt borsot szórunk rá, és 2 evőkanálnyi húsleves (esetleg száraz fehér bor vagy viz) hozzáadásával rövid ideig, kevergetve pároljuk. Amikor a folyadék a zöldség alatt besűrűsödött, a zöldségek mellé dobjuk a csirkecsíkokat, és egy kis ideig (dobva-rázva) együtt sütjük az egészet. Amikor elkészült, egy kevés mogyorószószt teszünk rá, végül megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Tipp Mogyorószószt keleti fűszereket árusító üzletekben, vagy nagy bevásárlóközpontokban kaphatunk.