Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Villámgyors csirkemellcsíkok Dobitól
2013.03.01

img_7435.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 db csirkemell, 2 db piros kaliforniai paprika, 8 db vékony sárgarépa, 4 szál újhagyma, 5-6 dkg reszelt sajt, 1 kk flekkenfűszer, 1 kk mustár, bors, só, thai mogyorószósz,1,5 dl húsleves vagy víz (esetleg száraz fehérbor), olaj a sütéshez, aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés A csirkehúst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, flekkenfűszerrel, mustárral ízesítjük, olajban megforgatjuk, majd negyed óráig állni hagyjuk. Közben az újhagymát apró darabokra, a sárgarépát igen vékony karikákra, a paprikát csíkokra vágjuk, és egy serpenyőbe öntve leheletnyi olajon megfuttatjuk, majd sót és durvára őrölt borsot szórunk rá, és 2 evőkanálnyi húsleves (esetleg száraz fehér bor vagy viz) hozzáadásával rövid ideig, kevergetve pároljuk. Amikor a folyadék a zöldség alatt besűrűsödött, a zöldségek mellé dobjuk a csirkecsíkokat, és egy kis ideig (dobva-rázva) együtt sütjük az egészet. Amikor elkészült, egy kevés mogyorószószt teszünk rá, végül megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

Tipp Mogyorószószt keleti fűszereket árusító üzletekben, vagy nagy bevásárlóközpontokban kaphatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.