Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg rizstészta (üvegtészta)
30 dkg csirkemell
2 nagyobb sárgarépa
20 dkg spenót (lehet mirelit, de leveles)
1 csokor újhagyma
2 cm friss gyömbér
3 gerezd fokhagyma
4-5 ek szójaszósz
2 ek olaj
2 ek szezámolaj (helyette napraforgóolaj is jó)
2 ek nádcukor
só, bors
Elkészítés Az üvegtésztát egy mély tálba tesszük, forró, lobogó vízzel leöntjük, állni hagyjuk kb.15 percig, amíg megpuhul, áttetsző lesz. Leszűrjük, félretesszük.
A csirkemellet nagyon vékony, 4-5 centis csíkokra vágjuk. A spenótot a tészta vizében 2 percig főzzük, feldaraboljuk,. ha mirelitet használunk felengedjük. A répát meghámozzuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, a hagymát feldaraboljuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a fokhagymát összetörjük. Egy tálkában összekeverjük a nádcukrot, a szezámolajat és a szójaszószt, félretesszük
Egy nagy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a gyömbért és a fokhagymát, majd magas hőfokon a csirkemellcsíkokat hirtelen megpirítjuk rajta, sózzuk, borsozzuk. A húst tovább pirítjuk, majd öt perc múlva hozzáadjuk a zöldségeket is. Dobva-rázva sütjük, továbbra is magas hőfokon. Végül hozzákeverjük a kész rizstésztát és néhány percig együtt pirítjuk.
Ekkor ráöntjük a szójaszószos pácot, összerázzuk és azonnal fogyasztjuk.