Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vietnámi üvegtészta zöldséges csirkével
2015.11.15

vietnami-zoldseges-teszta-csirkevel-0061.jpg

Hozzávalók 4 személyre

10 dkg rizstészta (üvegtészta)

30 dkg csirkemell

2 nagyobb sárgarépa

20 dkg spenót (lehet mirelit, de leveles)

1 csokor újhagyma

2 cm friss gyömbér

3 gerezd fokhagyma

4-5 ek szójaszósz

2 ek olaj

2 ek szezámolaj (helyette napraforgóolaj is jó)

2 ek nádcukor

só, bors

Elkészítés Az üvegtésztát egy mély tálba tesszük, forró, lobogó vízzel leöntjük, állni hagyjuk kb.15 percig, amíg megpuhul, áttetsző lesz. Leszűrjük, félretesszük.

A csirkemellet nagyon vékony, 4-5 centis csíkokra vágjuk. A spenótot a tészta vizében 2 percig főzzük, feldaraboljuk,. ha mirelitet használunk felengedjük. A répát meghámozzuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, a hagymát feldaraboljuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a fokhagymát összetörjük. Egy tálkában összekeverjük a nádcukrot, a szezámolajat és a szójaszószt, félretesszük

Egy nagy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a gyömbért és  a fokhagymát, majd magas hőfokon a csirkemellcsíkokat hirtelen megpirítjuk rajta, sózzuk, borsozzuk. A húst tovább pirítjuk, majd öt perc múlva hozzáadjuk a zöldségeket is. Dobva-rázva sütjük, továbbra is magas hőfokon. Végül hozzákeverjük a kész rizstésztát és néhány percig együtt pirítjuk.

Ekkor ráöntjük a szójaszószos pácot, összerázzuk és azonnal fogyasztjuk.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.