Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vegetáriánus töltött tök, Levintől
2016.05.08

vegetarianus-toltott-tok.jpg

Hozzávalók

egy zsenge spárgatök

1/2 csésze rizs

egy kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

egy érett paradicsom

100 gramm fetasajt

1 csokor kapor

200 ml főzőtejszín

só, bors

reszelt sajt a tetejére

olaj

 

Elkészítés

A rizst megfőzzük, félretesszük. A tököt meghámozzuk, kétujjnyi vastag karikákra vágjuk. A magokat kikaparjuk. A tök két végét felkockázzuk.

A tökkarikákat sós, forró vízben blansírozzuk (előfőzzük), majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A hagymát felkockázzuk és a fokhagymával, a tökkockákkal együtt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A rizst összekeverjük a hagymás tökkel, a szintén felaprított paradicsommal, végül hozzámorzsoljuk a fetát. Ezzel a keverékkel töltjük meg a tökgyűrűket.

Megszórjuk a felaprított kaporral, leöntjük a tejszínnel, megsózzuk és sütőbe tesszük. 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha szeretnénk, megszórhatjuk rá reszelt sajtot, azzal további 5t percig sütjük.

Levin mondja rengeteg szuper dolog van a tavaszban! Például kávézhatunk a lágy napsütésben a teraszokon. Vagy a szekrényekből elővehetjük végre az üde színű átmeneti kabátokat. Vagy mindennap friss zöldségeket ehetünk ebédre.

Ez a könnyű, rizses-fetás töltelék sokkal jobban kiemeli a zsenge, ropogós tök tavaszjellegét, mintha hússal készítettük volna.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.