Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
egy zsenge spárgatök
1/2 csésze rizs
egy kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egy érett paradicsom
100 gramm fetasajt
1 csokor kapor
200 ml főzőtejszín
só, bors
reszelt sajt a tetejére
olaj
Elkészítés
A rizst megfőzzük, félretesszük. A tököt meghámozzuk, kétujjnyi vastag karikákra vágjuk. A magokat kikaparjuk. A tök két végét felkockázzuk.
A tökkarikákat sós, forró vízben blansírozzuk (előfőzzük), majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A hagymát felkockázzuk és a fokhagymával, a tökkockákkal együtt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A rizst összekeverjük a hagymás tökkel, a szintén felaprított paradicsommal, végül hozzámorzsoljuk a fetát. Ezzel a keverékkel töltjük meg a tökgyűrűket.
Megszórjuk a felaprított kaporral, leöntjük a tejszínnel, megsózzuk és sütőbe tesszük. 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha szeretnénk, megszórhatjuk rá reszelt sajtot, azzal további 5t percig sütjük.
Levin mondja rengeteg szuper dolog van a tavaszban! Például kávézhatunk a lágy napsütésben a teraszokon. Vagy a szekrényekből elővehetjük végre az üde színű átmeneti kabátokat. Vagy mindennap friss zöldségeket ehetünk ebédre.
Ez a könnyű, rizses-fetás töltelék sokkal jobban kiemeli a zsenge, ropogós tök tavaszjellegét, mintha hússal készítettük volna.