Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vaníliasodó
2017.01.13

vaniliasodo.jpg

Hozzávalók

0,5 l tej

2  tojássárgája

5 dkg cukor

1  ek liszt

1 vaníliarúd

Elkészítés

Beletesszük a kettévágott vaníliarudat a tejbe és a tejet melegíteni kezdjük.

A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel simára keverjük.

Kisebb adagokban hozzáadjuk a meleg tejet (a vaníliarudat kivesszük belőle), majd  az egészet tovább melegítjük.

Kevergetjük, közepes vagy alacsony hőfokon, amíg kellően be nem sűrűsödik. (Számítsuk bele, hogy hűlés közben tovább fog sűrűsödni.)

Tipp Piskótákhoz és más süteményekhez, mákos vagy diós gubához, palacsintához egyaránt remek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.