Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
0,5 l tej
2 tojássárgája
5 dkg cukor
1 ek liszt
1 vaníliarúd
Elkészítés
Beletesszük a kettévágott vaníliarudat a tejbe és a tejet melegíteni kezdjük.
A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel simára keverjük.
Kisebb adagokban hozzáadjuk a meleg tejet (a vaníliarudat kivesszük belőle), majd az egészet tovább melegítjük.
Kevergetjük, közepes vagy alacsony hőfokon, amíg kellően be nem sűrűsödik. (Számítsuk bele, hogy hűlés közben tovább fog sűrűsödni.)
Tipp Piskótákhoz és más süteményekhez, mákos vagy diós gubához, palacsintához egyaránt remek.