Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 db palacsintához 1 db tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz (ásványvíz), késhegynyi só és cukor, 2 ek olaj + a sütéshez 1 dl olaj
A vaníliatöltelékhez 1 zacskó hidegen készíthető vaníliás krémpudingpor, 1/2 l tej
Az eperraguhoz 30 dkg eper, 6-8 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, egy csipet fahéj, ízlés szerint citromlé
Elkészítés
A palacsintatészta alapanyagait mély tálban jól összekeverjük (tejszín állagú legyen), majd fél órát pihentessük és utána szükség esetén szódával vagy tejjel hígítsuk.
Sütés Ajánlott teflonserpenyőben sütni, mert kevesebb olaj kell hozzá (főként, hogy a tésztába már kevertünk olajat). Forrósítsuk meg a serpenyőt, pici olajjal kenjük meg, öntsünk bele egy kis merőkanálnyi tésztát és oszlassuk el a sütő felületén. Ha az alsó fele megsült, széles lapáttal fordítsuk meg és süssük készre - de ne túl nagy lángon, mert könnyen megéghet. Ha elkészült, csúsztassuk tányérra és folytassuk a műveletet, amíg a tészta el nem fogy.
Az eperraguhoz az epreket alaposan megmossuk, zöldjüket levágjuk és a gyümölcsöt felszeleteljük. Egy lábosban felolvasztjuk a cukrot és ehhez adjuk az eperdarabokat. Összemelegítjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és fahéjat. Citromlevet csöpögtetünk rá.
A vaníliapuding elkészítéséhez a pudingoszacskó tartalmát a tejjel 3 perc alatt simára keverjük, kézi habverő segítségével.
Összeállítás A palacsintákat megtöltjük a vaníliás pudinggal és ízlés szerint feltekerjük, vagy négybe hajtogatjuk. Tálaláskor az eperragut még melegen a palacsinták mellé kanalazzuk.