Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vaníliás desszert erdei gyümölcsökkel, Dobitól
2015.08.26

vanilias-desszert-erdei-gyumolcsokkel.jpeg

Hozzávalók

A vaníliás krémhez
3 dl tejszín
1 dl tej
1 dl cukrászhab
1 evőkanál kristálycukor
3 csomag vaníliás cukor
10 gr zselatinpor (1 evőkanál)

A csokikrémhez
25 dkg étcsokoládé
1 dl főzőtejszín
1/2 dl tej
2-3 dkg vaj
2 evőkanál rum

szeder
ribizli
áfonya

Elkészítés

A tejből, tejszínből és a cukrászhabból, a cukorból és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk, végül a zselatinnal elkeverjük. A kész krémet a ribizlivel együtt rummal simított formákba öntjük, és több órára behűtjük.

Megfőzzük a csokoládékrémet. Az étcsokoládét széttördeljük, felolvasztjuk, a tejszínnel, a tejjel  és a vajjal krémet készítünk, rummal ízesítjük.

Néhány óra múlva (vagy másnap) a desszertet a formából kiütjük, tányérra helyezzük. A vaníliás desszertet meleg csokoládékrémmel leöntjük, a hűtött szeder- és  áfonyaszemeket mellé dobáljuk. Azonnal kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.