Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vaníliakrémes céklatorta
2014.05.07

kremes-ceklatorta-0041.jpg

Hozzávalók 2 db közepes méretű, főtt cékla (kb 20 dkg) pürésítve, 1,5 dl olaj, 2 db tojás, 5 dkg étcsokoládé felkockázva, 15 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja

A krémhez 1/2 tasak Házi Krémes krémpor, 4 dl tej

Elkészítés A céklákat héjukban megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, lereszeljük és botmixer segítségével pürésítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, csomómentesen elkeverjük.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és  beleterítjük a tésztát. Sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a krémport összekeverjük a tejjel és 3 perc alatt gépi habverővel kemény krémet készítünk.

Amikor a tészta kihűlt, három hasábba vágjuk. Az elsőt megkenjük vaníliakrémmel, ráhelyezzük a második lapot, azt is megkenjük, majd erre kerül a teteje. Legalább egy órára hőtőbe tesszük, fóliával letakarva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.