Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vaníliakrém
2016.09.18

vaniliakrem.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre

 

8 tojássárgája

2 db vaníliarúd

20 dkg kristálycukor

1 liter tej

A tetejére

tejszínhab

csokoládéreszelék vagy -forgács

 

Elkészítés

 

A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A 8 tojássárgáját a cukorral, robotgép segítségével fehéredésig keverjük.

 

A tejet felforraljuk a vaníliarudakkal és kikapart belsejükkel, majd a rudakat eltávolítjuk belőle.

 

A vaníliás tejet kis adagokban hozzáadjuk a cukros tojáshoz, robotgéppel alaposan összekeverjük, majd az egészet visszaöntjük lábasba. Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a krémet, amíg kellően be nem sűrűsödik (számítsuk bele, hogy tovább sűrűsödik hűlés közben).

 

Végül a tűzről levéve robotgéppel még egyszer jól felverjük.

 

Tálkákba, poharakba vagy kelyhekbe adagoljuk, lehűtjük. Fogyasztás előtt tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel vagy csokoládéforgáccsal díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.