Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8 tojássárgája
2 db vaníliarúd
20 dkg kristálycukor
1 liter tej
A tetejére
tejszínhab
csokoládéreszelék vagy -forgács
Elkészítés
A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A 8 tojássárgáját a cukorral, robotgép segítségével fehéredésig keverjük.
A tejet felforraljuk a vaníliarudakkal és kikapart belsejükkel, majd a rudakat eltávolítjuk belőle.
A vaníliás tejet kis adagokban hozzáadjuk a cukros tojáshoz, robotgéppel alaposan összekeverjük, majd az egészet visszaöntjük lábasba. Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a krémet, amíg kellően be nem sűrűsödik (számítsuk bele, hogy tovább sűrűsödik hűlés közben).
Végül a tűzről levéve robotgéppel még egyszer jól felverjük.
Tálkákba, poharakba vagy kelyhekbe adagoljuk, lehűtjük. Fogyasztás előtt tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel vagy csokoládéforgáccsal díszítjük.