Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vagdaltkoszorú, baconnal és almával
2014.12.15

baconbe-tekert-vagdalt-almaval-0121.jpg

Hozzávalók 60 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen, 3 db zsemle, 3 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 1 kk őrölt pirospaprika, só, bors, majoránna, aprított petrezselyemzöld, 12 szelet bacon, 1 db nagy alma

Elkészítés A zsömléket langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, egy nagy tálban összekeverjük a darált hússal, a felvert tojásokkal és a fűszerekkel. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is és az egészet beledolgozzuk a darált húsos masszába.

Egy kör alakú, tűzálló formát sugár alakban kibélelünk baconszeletekkel. A húsos masszát koszorú formában belerendezzük és ezután beborítjuk a baconszeletekkel. A középen maradt üres helyre ültetjük a megmosott, egész almát.

A sütőt 140 fokra melegítjük és a vagdalt húst minimum 1 órán keresztül, lassan sütve, néha meglocsolgatva a pecsenyelével, pirosra sütjük.

Melegen szeletelve tálaljuk, de hidegen is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.