Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darabhoz 2 db tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz (ásványvíz), késhegynyi só és cukor, 2 ek olaj + a sütéshez 1 dl olaj
A töltelékhez 40 dkg tehéntúró, 4 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek tejföl, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg málna, a díszítéshez tejszínhab
Elkészítés A töltelékhez valókat összekeverjük és félretesszük, de a málnát még nem adjuk hozzá, csak a töltés előtt. A tészta alapanyagait mély tálban jól összekeverjük (tejszín állagú legyen), majd fél órát pihentetjük és utána szükség esetén szódával vagy tejjel hígítjuk.
Sütés Ajánlott teflonserpenyőben sütni, mert kevesebb olaj kell hozzá (főként, hogy a tésztába már kevertünk olajat). Forrósítsuk meg a serpenyőt, pici olajjal kenjük meg, öntsünk bele egy kis merőkanálnyi tésztát és oszlassuk el a sütő felületén. Ha az alsó fele megsült, széles lapáttal fordítsuk meg és süssük készre, de ne túl nagy lángon, mert könnyen megéghet. Ha elkészült, tányérra csúsztatjuk és folytatjuk a műveletet, amíg a tészta el nem fogy. A palacsintákat egymásra rakjuk, majd a túróba lazán belekeverjük a málnát. Hagyjunk néhány szemet a díszítéshez.
Összeállítás Egyenként megkenjük a töltelékkel, majd finoman feltekerjük a palacsintákat, ízlés szerint megszórjuk porcukorral. Nyomunk rájuk tejszínhabot és szép málnaszemekkel díszítjük.