Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Túrós derelye, sós
2017.04.22

turos-derelye.jpg

Hozzávalók

50 dkg liszt

2 tojás

csipetnyi só

A töltelékhez

30 dkg tehéntúró

2 tojás

apróra vágott zöldfűszer, pl. kapor (kihagyható)

Továbbá

2 tojásfehérje

5 dkg zsír vagy olaj

A tálaláshoz

tejföl

Elkészítés

A túrót krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk. Adhatunk hozzá zöldfűszert (pl. kaprot).

A lisztből és tojásból, kis só hozzáadásával tésztát gyúrunk és lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Az egyik felére pici halmokat rakunk a túróból, egymástól 5 cm-es távolságra, majd a túróhalmok közötti részeket tojásfehérjével megkenjük. 

Az egészre ráhajtjuk a tészta másik felét, és a halmok körüli részeket jól lenyomkodjuk. A tésztát a derelyemetszővel egyforma négyzetekre vágjuk úgy, hogy mindegyik négyzet közepén túró legyen.

Forró, sós vízben, közepes hőfokon főzzük készre, forró olajra szedjük és abban átforgatjuk. Tejföllel tálaljuk.

Tipp Kockára vágott, kisütött bacon zsírjára is szedhetjük, így még finomabb lesz. Megszórhatjuk zöldfűszerrel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.