Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 16 darabhoz egy csomag friss leveles tészta (275 g), 20 dkg túró, 1 db tojás, 3 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 ek porcukor a tetejére
Elkészítés A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a felvert tojás felét összekeverjük, félretesszük.
A leveles tésztát kitekerjük és úgy helyezzük el, hogy a téglalap hosszabb oldala kerüljön alulra. A túrós töltelékkel megkenjük a tészta felső felét, a másik felét pedig alulról felfelé, gyors mozdulattal ráhajtjuk, mint egy könyv borítóját. A tésztát kissé lenyomkodjuk, majd éles késsel, vagy derelyeszaggatóval 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. (A töltelék kicsit kifolyhat, de ebben az esetben kanalazzuk vissza a tepsibe rakott tésztára.) A csíkokat egyenként megcsavargatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt piros-ropogósra sütjük.
Tipp A hasék tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.