Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Túrófánk, Levintől
2016.03.01

turofank.jpg

Hozzávalók

250 g tehéntúró
250 g liszt (nálam a fele sima, fele félfogós)
3 tojás
175 g tejföl
4 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
porcukor
lekvár

Elkészítés

Keverjük össze hozzávalókat. Forrósítsuk fel az olajat és két teáskanál segítségével szaggassuk bele a fánkokat. Vegyük kisebbre a lángot, és lassan süssük át mindkét oldalukat. (Ha nagy lángon sütjük, kívül pikk-pakk megpirul, belül viszont nyers, folyós marad.)

A kész fánkokról itassuk le a felesleges zsiradékot, hintsük meg porcukorral és azon melegében, lekvárral kínáljuk.

Levin mondja Se nem szalagos, se nem amerikai, mégis isteni. Ja, és a legfőbb szempont: egyáltalán nem marad olajos!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.