Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy nagy tepsihez
1 bögre teljes kiőrlésű liszt (1 bögre = 2 dl)
1,5 bögre zabpehely, finomra darálva
3 ek étkezési kukoricakeményítő
1 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 bögre darált mogyoró
2 bögre darált sárgarépa
1 konzerv ananász, leve nélkül pépesítve (kb. 20 dkg)
1 bögre kókuszreszelék
1 bögre olívaolaj
4 db nagy tojás
2,5 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
1 bögre nádcukor
Elkészítés A hozzávalókat előkészítjük. Egy tálban a cukrot és a vaníliás cukrot elektromos mixer segítségével alaposan összedolgozzuk az olajjal, egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat és habosra keverjük. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, gyömbérrel, reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a zabpelyhet, a kukoricakeményítőt, majd összekeverjük a cukros-tojásos-olajos krémmel. Végül belekeverjük a darált répát, a kókuszreszeléket, a darált mogyorót, az ananászpürét és egységes masszává dolgozzuk.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, felkockázzuk, kávéhoz, teához fogyasztjuk.