Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 pohár rizs, 1,5 pohár víz, 1 zöldségleveskocka, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 5-6 db szárított paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olívaolaj, só, bors
Elkészítés Az olajat egy lefedhető serpenyőben felhevítjük és a felkockázott vöröshagymát kissé megsózva üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a rizst és kb. 5 percig, folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítjuk. Ráöntjük a vizet, beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alacsony fokozaton, fedő alatt, nagyon lassan megpároljuk. Nem kevergetjük, hagyjuk önmagában puhulni. Amikor kész, belevagdaljuk a szárított paradicsomot. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és végül az aprított petrezseéyemzöldet is. Öt percig hagyjuk fedő alatt pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp Natúr sültekhez, vagy grillezett zöldségekhez köretként fogyasztva ajánljuk.