Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tricolor rizs fokhagymával
2013.11.07

tricolor-rizs-014.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 pohár rizs, 1,5 pohár víz, 1 zöldségleveskocka, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 5-6 db szárított paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés Az olajat egy lefedhető serpenyőben felhevítjük és a felkockázott vöröshagymát kissé megsózva üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a rizst és kb. 5 percig, folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítjuk. Ráöntjük a vizet, beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alacsony fokozaton, fedő alatt, nagyon lassan megpároljuk. Nem kevergetjük, hagyjuk önmagában puhulni. Amikor kész, belevagdaljuk a szárított paradicsomot. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és végül az aprított petrezseéyemzöldet is. Öt percig hagyjuk fedő alatt pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp Natúr sültekhez, vagy grillezett zöldségekhez köretként fogyasztva ajánljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.