Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre (a szószhoz) 1 üveg ecetes torma, 2 ek cukor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dl húsleves, 2 ek liszt, só
Elkészítés A cukrot egy serpenyőben megbarnítjuk és összekeverjük a tormával, felöntjük a húslevessel, ízlés szerint sózzuk. A tejfölt és a tejszínt tálkába öntjük. Egy habverő segítségével csomómentesen elkeverjük a liszttel és a tormához adjuk, majd felforraljuk. Amikor besűrűsödik, kész.
Tipp A főtt marhahús szeleteket tálra rendezzük és bőven meglocsoljuk tormaszósszal. Kis tálkában adhatunk hozzá pikáns gyümölcslekvárt. Kínálhatjuk zsemlegombóccal vagy főtt burgonyával is.