Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tonhalsaláta tojásöntettel, Levintől
2015.09.24

tonhalsalata-tojasontettel.jpg

Hozzávalók 2 személyre

1 doboz tonhalkonzerv (saját levében és nem olajban eltett)
3 tojás
fél doboz konzerv zöldbab
3 kisebb uborka
1 paradicsom
mustár
1 dl olívaolaj
2 ek tejföl
só, bors, kapor
csipetnyi cukor
fél citrom leve

 

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük, héját eltávolítjuk. Keverőedénybe tesszük a sárgáját, a fehérjét összekockázzuk.

Az uborkát, a paradicsomot feldaraboljuk, sózzuk és összekeverjük a zöldbabbal. Amíg az öntet elkészül, hagyjuk, hogy a zöldségek levet eresszenek, az ízek összeérjenek.

A tojássárgához mustárt, sót, borsot, cukrot és egy negyed citrom levét adjuk. Keverőgéppel összekeverjük, az olajat lassan hozzáöntjük. Amikor a majonézhez hasonló állagúvá válik, hozzáadjuk a kaprot és a tejfölt is.

A zöldségeket tálra adagoljuk, megszórjuk a főtt tojásfehérjével és a maradék citrommal ízesített tonhallal.

A tojásos öntettel meglocsolva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.