Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
1 doboz tonhalkonzerv (saját levében és nem olajban eltett)
3 tojás
fél doboz konzerv zöldbab
3 kisebb uborka
1 paradicsom
mustár
1 dl olívaolaj
2 ek tejföl
só, bors, kapor
csipetnyi cukor
fél citrom leve
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük, héját eltávolítjuk. Keverőedénybe tesszük a sárgáját, a fehérjét összekockázzuk.
Az uborkát, a paradicsomot feldaraboljuk, sózzuk és összekeverjük a zöldbabbal. Amíg az öntet elkészül, hagyjuk, hogy a zöldségek levet eresszenek, az ízek összeérjenek.
A tojássárgához mustárt, sót, borsot, cukrot és egy negyed citrom levét adjuk. Keverőgéppel összekeverjük, az olajat lassan hozzáöntjük. Amikor a majonézhez hasonló állagúvá válik, hozzáadjuk a kaprot és a tejfölt is.
A zöldségeket tálra adagoljuk, megszórjuk a főtt tojásfehérjével és a maradék citrommal ízesített tonhallal.
A tojásos öntettel meglocsolva tálaljuk.