Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tonhalas-tintahalas metélt paradicsomszósszal, Dobitól
2016.03.13

tonhalas-tintahalas-metelt-paradicsomszosszal.jpg

Hozzávalók 2 főre

25 dkg tintahalas metélt (nagyobb áruházakban kapható)
15 dkg olajos tonhal (konzerv)
1 keménytojás
20-30 db kapribogyó
1 evőkanálnyi margarin (vagy vaj)

A szószhoz
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsomkonzerv
5 dkg sűrített paradicsom

bors
petrezselyem

Elkészítés

Először a feltétet és az öntetet készítjük el. A tonhalkonzervet  és a keménytojást villával összetörjük, a kapribogyókat felaprózzuk, és az egészet a margarinnal (vajjal) jól összekeverjük, félretesszük.

A megtisztított fokhagymagerezdeket kisebb darabokra vágjuk, az olajon enyhén megpirítjuk, majd - hogy meg ne keseredjék az étel - a fokhagymadarabokat az edényből kidobjuk.

A konzerv paradicsomokat felkockázzuk, az olajra dobjuk, és a paradicsompürével, sóval és borssal ízesítve 10-15 percen át rotyogtatjuk.

Végül a tésztát is megfőzzük, leszűrjük, a feltéttel és az öntettel megpúpozzuk, petrezselyemmel díszítjük. Frissen kínáljuk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.