Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
25 dkg tintahalas metélt (nagyobb áruházakban kapható)
15 dkg olajos tonhal (konzerv)
1 keménytojás
20-30 db kapribogyó
1 evőkanálnyi margarin (vagy vaj)
A szószhoz
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsomkonzerv
5 dkg sűrített paradicsom
só
bors
petrezselyem
Elkészítés
Először a feltétet és az öntetet készítjük el. A tonhalkonzervet és a keménytojást villával összetörjük, a kapribogyókat felaprózzuk, és az egészet a margarinnal (vajjal) jól összekeverjük, félretesszük.
A megtisztított fokhagymagerezdeket kisebb darabokra vágjuk, az olajon enyhén megpirítjuk, majd - hogy meg ne keseredjék az étel - a fokhagymadarabokat az edényből kidobjuk.
A konzerv paradicsomokat felkockázzuk, az olajra dobjuk, és a paradicsompürével, sóval és borssal ízesítve 10-15 percen át rotyogtatjuk.
Végül a tésztát is megfőzzük, leszűrjük, a feltéttel és az öntettel megpúpozzuk, petrezselyemmel díszítjük. Frissen kínáljuk!