Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg Basmati rizs
1 db zöldségleves kocka
20 dkg paradicsomos tonhal (konzerv)
4-6 db olajban tartott szárított paradicsom
20 szem kapribogyó
egy csokor friss mentalevél, vagy petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj (legjobb a citromos)
só, bors
Elkészítés A rizst kevés olajon folytonosan kevergetve megpirítjuk, dupla mennyiségű vízzel felengedjük, kicsit megsózzuk, beletesszük a leveskockát, alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, hagyjuk kicsit kihűlni. Amíg a rizs fő, feldaraboljuk a szárított paradicsomot, a kapribogyókat, a mentaleveleket. A rizsben elkeverjük a tonhalat, adjuk hozzá a paradicsomos olajat is, majd szórjuk meg a felaprított többi hozzávalóval. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk olívaolajjal és azonnal fogyasztjuk.