Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tonhalas rizssaláta
2015.09.02

tonhalas-rizssalata-012.jpg

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg Basmati rizs

1 db zöldségleves kocka

20 dkg paradicsomos tonhal (konzerv)

4-6 db olajban tartott szárított paradicsom

20 szem kapribogyó

egy csokor friss mentalevél, vagy petrezselyemzöld

2 ek olívaolaj (legjobb a citromos)

só, bors

Elkészítés A rizst kevés olajon folytonosan kevergetve megpirítjuk, dupla mennyiségű vízzel felengedjük, kicsit megsózzuk, beletesszük a leveskockát, alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, hagyjuk kicsit kihűlni. Amíg a rizs fő, feldaraboljuk a szárított paradicsomot, a kapribogyókat, a mentaleveleket. A rizsben elkeverjük a tonhalat, adjuk hozzá a paradicsomos olajat is, majd szórjuk meg a felaprított többi hozzávalóval. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk olívaolajjal és azonnal fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.