Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/5 liter víz, 1 db tyúkhúsleveskocka, 30 dkg garnélarák (tisztított, fagyasztott), 4-5 db kis koktélparadicsom, 10-15 dkg gomba, 3 szál újhagyma, 4 szál ázsiai citromfű, 7-8 limelevél, 1 db thai gyömbér (galangal), 4 evőkanál halszósz, 1 evőkanál chilipaszta (vagy ízlés szerint kevesebb, ha túl csípős lenne), 1 db lime (vagy citrom) leve
Elkészítés A rákokat egy kevés olajon megforgatjuk, félretesszük. A galangalt és a gombát félcentis karikákra, a citromfüvet és az újhagymát 4-5 centis darabokra szeleteljük. A felforralt vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a felaprított hozzávalókat egymás után beledobjuk a lébe (először a keményebb galangalt és citromfüvet, majd a többit, legutoljára a paradicsomot, végül a rákokat). Az egész leves kb. 10 percig fő. A rákok 2-3 percnél nem főhetnek tovább, mert megkeményednek!
Tipp Friss korianderleveleket illik a kész leves tetejére szórni - sajnos, itthon ritkán árulnak friss koriandert, de szárítva kapható. Önthetünk a levesbe kókusztejet, hogy az erős ízeket enyhítse, de az autentikus levesben nincs benne.