Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tom kha kai, thai leves csirkemellel
2014.01.09

 tom-yum-leves-pat-thai-teszta-0051.jpg

Hozzávalók 4 személyre 30 dkg csirkemell vékonyan felcsíkozva, 1 szál ázsiai citromfű, 3-4 db limelevél, 1 db lime leve, 1 szál sárgarépa felcsíkozva, 1 csomag újhagyma feldarabolva, 1 liter csirkehúsleves (kockából), 2 ek olaj, 1 ek piros thai chilipaszta,1 ek édes chiliszósz, 1 ek halszósz (osztrigaszósz), 2 ek szójaszósz, 4 ek kókusztej, 1 csokor friss koriánderlevél

Elkészítés Egy lábosban az olajon 5 percig pirítjuk a kb. 15 cm-es darabokra vágott és kissé ősszezúzott citromfűágat, a limeleveleket, a piros chilipasztát és a vékonyan felcsíkozott csirkemellet. Hozzáadjuk a felcsíkozott sárgarépát és a 2-3 cm-es darabokra vágott újhagymát is, és további 5 percig pirítjuk. Felengedjük a húslevessel, felforraljuk, néhány percig főzzük. Ízesítjük a chiliszósszal, halszósszal, szójaszósszal, limelevet facsarunk bele (egy keveset a héjából is belereszelhetünk), végül hozzáadjuk a kókusztejet, összefőzzük és tálaláskor friss koriánderlevéllel megszórjuk.

Tipp A tányért még díszíthetjük édes chiliszósszal. A csirkemell helyett használhatunk garnélarálokat is.

A szükséges egzotikus fűszereket (ázsiai citromfű, limelevél, chilipaszta, chiliszósz, halszósz) ázsiai boltokban beszerezhetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.