Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Töltött zsömle, Anikótól
2016.02.13

toltott-zsomle.jpg

Hozzávalók 4 személyre

8-10 db zsömle

1 fej vöröshagyma

80 dkg gomba

1 közepes szál lángolt kolbász

5 dkg bacon (vagy valamilyen szalonna)

3 dl tejföl

10 dkg füstölt sajt

só, bors

olaj

Elkészítés A zsömlék tetejét éles késsel levágjuk, puha belsejüket kivájjuk, összemorzsoljuk, egy nagyobb tálba tesszük és felhasználásig félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és egy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk. A megmosott, feldarabolt gombát a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk, és a morzsolt zsömlebélhez keverjük.

A serpenyőbe tesszük a felkockázott szalonnát és a feldarabolt kolbászt, közepes hőfokon zsírjukat kisütjük. A kisült szalonnát és kolbászdarabokat (a zsír nélkül) a gombás zsemlemasszához keverjük, és a tejföl felét is hozzádolgozzuk. Ezzel a töltelékkel gazdagon megtöltjük a kivájt zsömléket, tetejüket megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben, kb. 15-20 perc alatt ropogós-pirosra sütjük.

Tipp Salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.