Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8-10 db zsömle
1 fej vöröshagyma
80 dkg gomba
1 közepes szál lángolt kolbász
5 dkg bacon (vagy valamilyen szalonna)
3 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt
só, bors
olaj
Elkészítés A zsömlék tetejét éles késsel levágjuk, puha belsejüket kivájjuk, összemorzsoljuk, egy nagyobb tálba tesszük és felhasználásig félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és egy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk. A megmosott, feldarabolt gombát a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk, és a morzsolt zsömlebélhez keverjük.
A serpenyőbe tesszük a felkockázott szalonnát és a feldarabolt kolbászt, közepes hőfokon zsírjukat kisütjük. A kisült szalonnát és kolbászdarabokat (a zsír nélkül) a gombás zsemlemasszához keverjük, és a tejföl felét is hozzádolgozzuk. Ezzel a töltelékkel gazdagon megtöltjük a kivájt zsömléket, tetejüket megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben, kb. 15-20 perc alatt ropogós-pirosra sütjük.
Tipp Salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.