Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Töltött paprika Firenzéből
2016.01.07

img_2849.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db kaliforniai paprika

2 csésze rizs

20 dkg spenótlevél, mirelit

2 dkg vaj

5 dkg parmezán reszelve

1 db tojás

1 dl tejszín

só, bors, zúzott fokhagyma

olaj a sütéshez

Elkészítés A rizst egy nagyobb serpenyőben vajon és kevés olajon kissé megpirítjuk, felöntjük 4 csésze forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és belekeverjük a spenótleveleket. Közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük. Belekeverjük a tejszínt és amikor kicsit kihűlt, beledolgozzuk a felver tojást és a reszelt sajt felét is.

A kaliforniai paprikákat hosszában félbevágjuk, csumájukat, magházukat eltávolítjuk, megsózzuk a belsejüket és egy kivajazott hőálló tálba rendezzük, kevés olajjal meglocsoljuk. A sütőt 200 fokra állítjuk, és a paprikákat 10 percig elősütjük, hogy kicsit megfonnyadjanak. Kivesszük, a tepsit a sütőből és megtöltjük a paprikákat az elkészített spenótos rizzsel. A tetejükre parmezánt szórunk, és kb. 20 perc alatt piros ropogósra sütjük.

Tipp Grillezett zöldségekkel, sült burgonyával körítve fogyasztjuk. Forrón és langyosan is finom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.