Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Töltött padlizsán és tök, Levintől
2015.09.16

toltott-tok-es-padlizsan.jpg

Hozzávalók 2 személyre

1-1 db mini tök és padlizsán
200 g darált sertéshús
150 g főtt rizs
100 g feta sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
2-3 ek tejföl
2-3 ek tej
só, bors, fűszerkömény
csipetnyi fahéj és őrölt chili
friss, vágott petrezselyem
olaj

Elkészítés

A tököt és a padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, majd félbevágjuk. Kanállal kikaparjuk a magokat és a zöldség húsát. (A zöldséghúst ne dobjuk ki, másnap egy kis gombával, hámozott paradicsommal felturbózva isteni tésztaszósz készülhet belőle.) Enyhén kiolajozott tepsibe,  tesszük a zöldségeket a kivájt felükkel lefelé, majd forró sütőben elősütjük.

A hagymát-fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és átpirítjuk. Sóval, borssal, köménnyel, fahéjjal és chilivel ízesítjük, hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot és lassú tűzön puhára pároljuk.

A húst vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a rizst, a feldarabolt fetát és az apróra vágott petrezselymet. A sütőből kivett zöldségeket fordítsuk meg, enyhén sózzuk és töltsük meg a húsos keverékkel.

A tejfölt tejjel hígítsuk, enyhén sózzuk és locsoljuk a töltött zöldségek tetejére. Tegyük vissza a sütőbe és 20 perc alatt süssük készre.

Levin mondja

Én fokhagymás-tejfölös-kapros uborkasalátával tálaltam.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.