Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Töltött káposztalevelek, füstölt hússal ízesítve
2016.09.08

toltott-kaposztalevelek2.jpg

Hozzávalók

10-12 db nagy, savanyított káposztalevél

1/2 kg  darált sertéshús

20 dkg füstölt tarja

néhány karika füstölt kolbász

1 dl rizs

1 ek olaj

1 db tojás

1 fej vöröshagyma felkockázva

só, bors

1 kk őrölt köménymag

4 kk őrölt pirospaprika

2 db babérlevél

2 ek liszt

2 ek kacsazsír

Elkészítés A füstölt tarját egy lábosban feltesszük főni, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve főzzük, hogy teljesen megpuhuljon. Akár előző nap is elkészíthetjük, hogy másnap már csak a töltött káposztát készíthessük. A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, felforraljuk, lefedjük, alacsony hőfokon tartjuk, keverés nélkül hagyjuk megpuhulni, amikor kész, felhasználásig félretesszük.

A megfőtt tarja levét leöntjük, félretesszük, a tarját ledaráljuk, mély tálba tesszük. Hozzákeverjük a darált húst, a rizst, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk, 2 kávéskanálnyi pirospaprikával és őrölt köménnyel ízesítjük, összedolgozzuk.

A káposztalevelek vastag torzsáját kivágjuk, a leveleket félbevágjuk, és mindegyikbe egy-egy maroknyi tölteléket tekerünk, a végeiket benyomkodjuk.

Egy nagy lábosban felhevítjük a kacsazsírt, megpirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát és a babérleveleket, hozzákeverjük a lisztet, kissé megpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék 2 kávéskanál pirospaprikát, a kolbászkarikákat és összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, azonnal felöntjük a kihűlt füstölt lével és egy kevés vízzel hígítjuk. Az elkészített töltelékeket szorosan egymás mellé pakoljuk, egymás tetejére is kerülhetnek. Amennyiben maradt felesleges levél, a tetejére terítjük. Ügyeljünk arra, hogy a lé kb. egy ujjnyira lepje el a töltött káposztaleveleket. Alacsony hőfokon kb. 1,5-2 óra alatt puhára főzzük.

Tálaláskor tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.