Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Töltött káposzta, Zolitól
2015.11.17

20151115_133940.jpg

Hozzávalók egy nagy láboshoz

kb. 15 db savanyított káposztalevél
fél kg  savanyú káposzta.
70 dkg pulykacomb(darált)
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg rizs
2 db tojás
1 csokor  petrezselyemzöld

bors
egy teáskanál pirospaprika
10 dkg kolbász
tejföl

1 db babérlevél (elhagyható)

A rántáshoz

2-3 ek olaj

1-2 ek liszt

1 kk őrölt pirospaprika

Elkészítés A töltelékhez a húst, az apró kockára vágott szalonnát, a rizst, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, sózzuk (vigyázat, a szalonna sós!), borsozzuk, paprikázzuk. A káposztalevelekből a középső vastag ereket kivágjuk, felaprózzuk, és a töltelékbe keverjük.

A káposztaleveleket a kivágott vastag erek mentén megfelezzük, ezután a tölteléket belecsavarjuk a levelekbe.

Egy nagyobb lábas aljára rakunk egy réteg savanyú káposztát, erre fektetjük a töltött káposztatekercseket, erre újra savanyú káposzta réteget, majd ismét a tekercseket. Az egészet felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, utána sózzuk, beletesszük a kolbászdarabokat.
Nagyon lassú tűzön, lefedve főzzük kb 1,5-2 órán át.
Végül paprikás rántást készítünk, és a töltött káposztához öntjük. Célszerű a töltelékeket egyenként egy külön tálba áttenni a rántás bekavarása előtt, majd forrás után a a gombócokat óvatosan visszatesszük a berántott káposztába.

A rántás elkészítése: Egy kisebb lábosban felhevítjük az olajat, belekeverjük a lisztet és folytonos keverés mellett zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük 2 dl hideg vízzel és csomómentesre keverjük. Ekkor a forrásban lévő ételbe keverjük és felforraljuk

Tipp Mielőtt a káposztát főzni kezdjük, beledobhatunk egy db babérlevelet, de ez elhagyható. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.