Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db kisebb padlizsán, 15 dkg reszelt sajt, 10 dkg tökmag, 1 ek olívaolaj, só, bors
Elkészítés A padlizsánokat hosszában elfelezzük, sóval bedörzsöljük és 20 percig állni hagyjuk, hogy keserű levüket kieresszék. Ezután mindet szárazra töröljük, majd vágott felüket átlós irányban, mindkét oldalról kb. fél cm mélyen bevagdossuk és vékonyan megkenjük olajjal.
Egy tepsibe sütőrácsot teszünk, és az előkészített padlizsánokat 200 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. Ekkor a tepsit óvatosan kivesszük a sütőből, a padlizsánokat megszórjuk őrölt borssal, és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe és 5-10 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.
Amíg a sajt olvad, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot. Tálaláskor a sajtos padlizsánokat ezzel szórjuk meg.
Tipp Friss bagettel vagy más péksüteménnyel kínáljuk. Adhatunk mellé még plusz pirított tökmagot. Paradicsomsaláta is jól illik hozzá.