Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 40 dkg sárga és zöld színű zöldbab, 2 db vörös húsú grapefruit, 1 db lilahagyma
Az öntethez 4 ek tökmagolaj, 2 ek borecet, porcukor, fehérbors, só, őrölt tarkabors
A díszítéshez 1 ek pirított tökmag
Elkészítés A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, majd hagyjuk kihűlni. (Konzerv zöldbab is megfelel, ez esetben a főzésre és a darabolásra szánt idő megtakarítható.) A grapefruitot a hártyától megtisztítjuk, a gerezdeket apróbb darabokra vágjuk. A megtisztított lilahagymát félbe vágjuk, nagyon vékony szeletekre karikázzuk. Az öntethez szükséges tökmagolajat, borecetet sóval, őrölt fehérborssal, ízlés szerint porcukorral jól összekeverjük, a zöldbabos-grapefruitos-hagymás alapanyagokkal elvegyítjük, és legalább egy órára behűtjük. Tálaláskor frissen őrölt tarkaborssal és pirított tökmaggal meghintjük.
Tipp Hideg sültek kitűnő, üde, pikáns ízű kísérője.