Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tökfasírt
2014.09.17

tokfasirt-0011.jpg

Hozzávalók kb. 25 közepes fasírtpogácsához 1 db tök, 4 ek liszt, 4 ek zsemlemorzsa, 1 csokor friss kapor, vagy szárított kapor ennek megfelelő mennyiségben, 1 ek fasírt-fűszerkeverék, 2 db tojás, 2 ek olaj, só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és elektromos aprítógépben ledaráljuk. Tálba tesszük, kissé besózzuk, és negyed óra múlva kinyomkodjuk belőle a felesleget levet.

Az így előkészített tököt összedolgozzuk a liszttel, zsemlemorzsával, olajjal, tojással és fűszerekkel, kicsit állni hagyjuk, majd pogácsákat gyúrunk belőle, melyeket zsemlemorzsába forgatunk.

A fasírtokat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, a tetejükre is csepegtetünk egy kevés olajat és 180-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp Zöldsalátával körítjük, de fogyaszhatjuk párolt rizzsel vagy sült krumplival is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.