Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre:
kb. 40-45 dkg tőkehal (fagyasztott)
kb. 3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
só
durva zsemlemorzsa
borsikafű
medvehagyma
koriander
bors
1 citrom héja
10-15 szem kapribogyó
olaj
Elkészítés A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összezúzzuk, a tejben elkeverjük, és a szoba hőmérsékletűre felolvasztott tőkehalat a fokhagymás tejben pihentetjük legalább 2 órán át.
A tejből kiemelt halszeleteket megsózzuk, és további fél órán át állni hagyjuk.
A zsemlemorzsával elkeverjük a fűszereket, az összevagdalt kapribogyót, a citrom vékonyan lehámozott, összezúzott héját, és ezzel a keverékkel a leitatott halszeleteket bevonjuk.
Egy sütőedénybe akkora alufóliát fektetünk, hogy a széleit felhajtva a halat beburkolhassuk. Egy kevés olajat öntünk az alufóliára, ráhelyezzük a morzsakabátos halszeleteket. A fűszeres morzsából megmaradó mennyiséget a halszeletek tetejére szórjuk. Ezután az alufólia széleit felhajtva, a halat beburkolva pároljuk. Kb. 10 perc után a fóliát kibontjuk, és a halszeleteket barnulásig sütjük. A halat sütés közben nem kell megfordítani.
Tipp:
Párolt gyümölcsökkel, citrommal, esetleg burgonyapürével kínáljuk.