Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tök (egyszerű) steak, Levintől
2016.04.22

tok-egyszeru-steak.jpg

Hozzávalók

1 db zsenge tök

4-5 szem burgonya

1 fej vöröshagyma

5-6 közepes fej gomba

3 ek liszt

só, fekete bors, chili

petrezselyem

grill fűszerkeverék (zöldséghez való)

fél pohár tejföl

kapor

olaj
 

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
 
A tököt félbevágjuk, meghámozzuk, maggal teli belsejét kikaparjuk, és a
mag nélküli tökhúsból kanállal kivájunk egy keveset.
 
A felaprított hagymát, az apróra vágott gombát és tökhúst kevés olajon megpirítjuk. Sóval, borssal, chilivel és petrezselyemmel ízesítjük.
 
A megfőtt krumplit összetörjük, hozzáadjuk a pirított gombás tököt és annyi lisztet, hogy jól gyúrható állagú legyen. A masszából kis burgonyafasírtokat formázunk és olajban kisütjük.

A tököt felszeleteljük, és teflonserpenyőben leheletnyi olajon sóval és grillfűszerrel hirtelen megsütjük.
 
Az öntethez a tejfölt sóval, kaporral ízesítjük. Nekem nagyon sűrű tejfölöm volt, ezért kevés tejszínnel hígítottam.
 
Levin mondja Imádom a zsenge tavaszi zöldségeket. Elsősorban mindenfélével megtölteni. Darált hússal, gombával, tojással, saját fűszeresre ízesített belsejükkel. Vettem is a minap egy feszes húsú, illatos tököt, és délidőben nekiveselkedtem a töltésének. Aztán valahogy félúton a recept éles kanyart vett: a töltelék burgonyapogácsává változott, a tökhajó „elsztékesült”. Cseppet sem bántam.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.