Hozzávalók
1 db zsenge tök
4-5 szem burgonya
1 fej vöröshagyma
5-6 közepes fej gomba
3 ek liszt
só, fekete bors, chili
petrezselyem
grill fűszerkeverék (zöldséghez való)
fél pohár tejföl
kapor
olaj
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
A tököt félbevágjuk, meghámozzuk, maggal teli belsejét kikaparjuk, és a
mag nélküli tökhúsból kanállal kivájunk egy keveset.
A felaprított hagymát, az apróra vágott gombát és tökhúst kevés olajon megpirítjuk. Sóval, borssal, chilivel és petrezselyemmel ízesítjük.
A megfőtt krumplit összetörjük, hozzáadjuk a pirított gombás tököt és annyi lisztet, hogy jól gyúrható állagú legyen. A masszából kis burgonyafasírtokat formázunk és olajban kisütjük.
A tököt felszeleteljük, és teflonserpenyőben leheletnyi olajon sóval és grillfűszerrel hirtelen megsütjük.
Az öntethez a tejfölt sóval, kaporral ízesítjük. Nekem nagyon sűrű tejfölöm volt, ezért kevés tejszínnel hígítottam.
Levin mondja Imádom a zsenge tavaszi zöldségeket. Elsősorban mindenfélével megtölteni. Darált hússal, gombával, tojással, saját fűszeresre ízesített belsejükkel. Vettem is a minap egy feszes húsú, illatos tököt, és délidőben nekiveselkedtem a töltésének. Aztán valahogy félúton a recept éles kanyart vett: a töltelék burgonyapogácsává változott, a tökhajó „elsztékesült”. Cseppet sem bántam.