Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg sütőtök hámozva, kimagozva és felkockázva, 1 nagy konzerv ananász, leszűrve, felkockázva, 20 dkg fagyasztott, egész zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 2 dl kókusztej, 2 dl húsleves (vagy zöldségleves, kockából), 1 ek thai piros currypaszta, 1 ek édes thai chiliszósz, 1 csokor friss koriánderlevél (vagy 2 ek szárított)
Elkészítés Egy nagy serpenyőben (vagy wokban), az olajon süssük a felkockázott vöröshagymát kb. 5 percen át, adjuk hozzá a piros currypasztát, keverjük el, adjuk hozzá a sütőtököt, a kókusztejet, a levest és 10 percig főzzük. Ekkor dobjuk bele a zöldbabokat is, és főzzük további 10-15 percig, amíg az alapanyagok megpuhulnak. Fűszerezzük chiliszósszal ízlés szerint.
Ezután keverjük bele a leszűrt ananászkockákat, szórjuk meg a koriánderrel, és már csak addig főzzük, amíg az ananászok is jól átmelegszenek.
Tipp Tálaláskor szórjuk meg az egészet friss koriánderlevelekkel. Kínáljunk hozzá főtt tésztát vagy főtt rizst.