Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Thai sütőtök- és ananászcurry
2014.01.20

thai-sutotok-ananasz-curry-008.jpg

Hozzávalók 4 személyre 50 dkg sütőtök hámozva, kimagozva és felkockázva, 1 nagy konzerv ananász, leszűrve, felkockázva, 20 dkg fagyasztott, egész zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 2 dl kókusztej, 2 dl húsleves (vagy zöldségleves, kockából), 1 ek thai piros currypaszta, 1 ek édes thai chiliszósz, 1 csokor friss koriánderlevél (vagy 2 ek szárított)

Elkészítés Egy nagy serpenyőben (vagy wokban), az olajon süssük a felkockázott vöröshagymát kb. 5 percen át, adjuk hozzá a piros currypasztát, keverjük el, adjuk hozzá a sütőtököt, a kókusztejet, a levest és 10 percig főzzük. Ekkor dobjuk bele a zöldbabokat is, és főzzük  további 10-15 percig, amíg az alapanyagok megpuhulnak. Fűszerezzük chiliszósszal ízlés szerint.

Ezután keverjük bele a leszűrt ananászkockákat, szórjuk meg a koriánderrel, és már csak addig főzzük, amíg az ananászok is jól átmelegszenek.

Tipp Tálaláskor szórjuk meg az egészet friss koriánderlevelekkel. Kínáljunk hozzá főtt tésztát vagy főtt rizst.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.