Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Thai mogyorós csirke
2014.01.17

thai-mogyoros-csirke.jpg

Hozzávalók 4 főre 2 nagyobb méretű, filézett csirkemell, 2 zacskó pörkölt mogyoró (sótlan!, kb. 35 dkg), 1 dl olívaolaj, csipetnyi őrölt bors és chilipor, 1 mk currypor, 1 dl szójaszósz

Elkészítés A mogyorót ledaráljuk vagy mozsárban nagyon apróra törjük. Lábasba tesszük, és melegítés közben hozzáadjuk az olívaolaj felét, valamint a fűszereket. Kevergetve gyorsan összeforraljuk, és amikor lágyan krémszerűvé válik, félretesszük.

A csirkét nagyon vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben (só nélkül!) átpirítjuk a maradék olívaolajon, majd összekeverjük a mogyorós masszával. Végül az egészet összemelegítjük.

Tipp Tálaljuk sima rizzsel. Nagyon finom, ugyanakkor intenzív ízű és tömény étel, nem kell belőle túl sok. Általában nem szükséges sózni, a szójaszósz önmagában is eléggé sós.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.