Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 nagyobb méretű, filézett csirkemell, 2 zacskó pörkölt mogyoró (sótlan!, kb. 35 dkg), 1 dl olívaolaj, csipetnyi őrölt bors és chilipor, 1 mk currypor, 1 dl szójaszósz
Elkészítés A mogyorót ledaráljuk vagy mozsárban nagyon apróra törjük. Lábasba tesszük, és melegítés közben hozzáadjuk az olívaolaj felét, valamint a fűszereket. Kevergetve gyorsan összeforraljuk, és amikor lágyan krémszerűvé válik, félretesszük.
A csirkét nagyon vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben (só nélkül!) átpirítjuk a maradék olívaolajon, majd összekeverjük a mogyorós masszával. Végül az egészet összemelegítjük.
Tipp Tálaljuk sima rizzsel. Nagyon finom, ugyanakkor intenzív ízű és tömény étel, nem kell belőle túl sok. Általában nem szükséges sózni, a szójaszósz önmagában is eléggé sós.