Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2,5 dl rizs, 2 dl kókusztej (nagyobb élelmiszer-áruházakban, keleti fűszerboltokban konzervként kapható), 5 dl tej, csipetnyi só, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 3-4 ek méz
Elkészítés A rizst főzni kezdjük 3 dl tejben, egy csipetnyi sóval, fedő alatt. Közben gyakran megkeverjük. Ha a tej elfőtt, hozzáadjuk a kókusztejet, és gyakran megkeverve, közepes hőfokon tovább főzzük a rizst. Ha ismét besűrűsödik, megint 0,5 dl tejet adunk hozzá és ezt addig ismételgetjük, kevergetés mellett, míg a rizs meg nem puhul.
Ezután belekeverjük az egészbe a vaníliás cukrot, a cukrot és a mézet, egyet-kettőt keverünk rajta, és kész. Ha picit kihűlt, mézzel még utánaédesíthetjük, majd kelyhekbe vagy tálkákba adagoljuk. Tálalás előtt gyümölccsel díszíthetjük.
Tipp Zacskós, előfőzött rizs nem felel meg hozzá, csak a hagyományos! A tejberizs könnyen leég, ezért sűrűn kavargassuk, és ne hagyjuk fedő nélkül - egyrészt, mert úgy lassabban fő, másrészt, mert nagyokat rottyan, és ha nem vagyunk elég óvatosak, esetleg megégethetjük magunkat. Számítsunk arra is, hogy hűlés közben ez a desszert még sokat sűrűsödik.