Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 egész csontozott csirkemell, 4 nagyobb gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 1-1 evőkanál halszósz és osztrigaszósz (nagyobb élelmiszeráruházakban kaphatók), 2 teáskanál cukor, 25 dkg brokkoli, 25 dkg zöld színű zöldbab, 2 nagy fej gomba, 4 fürtöcske friss zöldbors (vagy 15-20 szem száraz zöldbors), thai chili paszta (ízlés szerint), 3 evőkanál olaj
Elkészítés A csirkemellet fél cm vékonyságú darabkákra vágjuk. Az apróra vágott fokhagymát az olajban aranybarnára pirítjuk, a csirkedarabokat a fokhagymás olajban megforgatjuk (fehéredésig), majd hozzáadva a szójaszószt, a hal- és osztrigaszószt, valamint a cukrot, az egészet addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Az apróra vágott brokkolit, a 2-3 centiméteresre felvágott zöldbabot és a vékonyra felszeletelt gombát a csirkére dobjuk, a chilipasztát és a zöldborsot is hozzáadjuk. Az ételt addig pároljuk, amíg a zöldség közepesen puha nem lesz.
Megjegyzés Ha a zöldség nem ereszt elég levet, a párolást elősegíthetjük egy fél bögre húslevessel (húsleveskocka is megfelel).
Tipp Rizzsel tálaljuk.